Deutz D 5505

De éérste Deutz met een 6-cilindermotor (F6L-812 wordt gepubliceerd in 1964. Na veel experimenten en veranderingen is 75 pk de krachtigste Duitse Deutz ooit geproduceerd. De Deutz D-80 is uitermate geschikt voor de grote landbouw bedrijven en is zelfs in staat om een 6-schaar ploeg te trekken of een zware getrokken maaidorser. Met zijn snelheid van 30 km/u is hij ook zeer geschikt voor het transportwerk. De transmissie (8+4) wordt geleverd door ZF. Er zijn ook voldoende accessoires te leveren alleen zijn ze nooit geleverd met vierwielaandrijving.

D-05 serie
Vanaf 1965 komt er een vernieuwde serie op de markt, de 05 serie zoals wij die noemen. Het betreft de typen D-2505, D-3005, D-4005, D4505, D-5005, D-5505, D-8005. Zoals ik al zei vernieuwd want echt veel veranderingen zijn er niet. Vermogen, volume, en versnellingsbak zijn zowat hetzelfde gebleven In tegenstelling tot de meeste voorafgaande typen wordt de ventilator nu met een V-snaar (axiaal) vanaf de krukas aangedreven in plaats van door het vliegwiel.

Het gat tussen de 35 pk (D-4005) en de 52 pk (D5505) wordt opgevuld met de komst van een 3-cilinder (D-4505) met een vermogen van 40 pk en een 4-cilinder (D-5005) van 45 pk. Deze
twee trekkers hebben een ZF T50 6X2 schakelbak met als extra’s het Deutz Multimat systeem. Dat houd in dat alle 12 versnellingen vooruit en de 4 achteruit onder belasting schakelbaar zijn
Nou ja 12 omdat je alle 6 versnellingen kan reduceren zonder te koppelen kom je op 12 uit. Vergelijkbaar bij Multi-power en Dualpower bij MF en Ford. Voor zover bekend was dit enkel leverbaar op deze 2 typen. Mogelijk is het ook bij de andere typen leverbaar. De D-4505 en de D-5005 zijn ook te leveren met vierwielaandrijving. Op het laatst van de productieperiode van de 05 serie worden de D-4505, de D5505 al vroegtijdig uit de productie genomen

 

Schrajob kipper

Schrajob kippers zijn bedacht rond 1957 door:

SCHRAge, Egbert

JOosten, Peet

Breemhaar

vandaar de naam SCHRAJOB.

De H.S. AGRI Scjrajob is aangeboden aan Bas Schrage door Kor Hoving en medewerkers H.S. AGRI voor zijn 35 ste verjaardag

 

Kaweco Radium silagewagens

De KAWECO RADIUM silagewagens zijn een bewezen concept. Door de jaren heen zijn er meer dan 1.500 silagewagens in Zevenaar geproduceerd, die allen hun weg vonden naast gras en maishakselaars over heel Europa. De zeer degelijk en stabiele bouwwijze maakt een RADIUM uniek en komt voort uit haar oorsprong van mais silagewagen.

H.S. AGRI heeft de beschikking over vier RADIUM silagewagens in 2 verschillende typen:

  • 2x Kaweco Radium 40
  • 2x Kaweco Radium 50

Schuitemaker Rapide opraapwagens

Sinds 1986 brengt Schuitemaker de Rapide opraapwagen op de markt. Een dubbeldoelwagen die vanwege zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties tot de absolute top van de markt behoort. Door de veranderende wensen van de gebruiker en 30 jaar ervaring van Schuitemaker is de nieuwe Rapide opraapwagen nog krachtiger, soepeler, sneller, makkelijker, efficiënter en zuiniger in brandstofverbruik gemaakt.

De slepende hoog opklapbare pick-up verschaft de Rapide opraapwagen meer bodemvrijheid dan andere opraapwagens in de markt. De robuuste bordopbouw en de perfecte gewichtsverdeling zorgen voor zijn geroemde dubbeldoel eigenschappen en daarmee brede inzetbaarheid gedurende de oogstseizoenen. H.S. AGRI heeft de beschikking over vier Schuitemaker opraapwagens:

  • Schuitemaker Rapide 2085 – R425S
  • Schuitemaker Rapide 2085 – RX425W
  • Schuitemaker Rapide 2085 – RX400W
  • Schuitemaker Rapide 3000 – 3 assige wagen

Deutz-Fahr 6590HTS combine

Onze compacte, gebruiksvriendelijke maaidorser die tijdens het oogsten van elk gewas onder de minst gunstige omstandigheden altijd de gewenste prestaties behaalt. Elk detail van de 6590 HTS maaidorser van DEUTZ-FAHR werd ontworpen voor levenslange capaciteit in het veld.  Een eenvoudige maaidorser, zuinig in het verbruik en met lage onderhoudskosten.

Volvo L60E shovel

Voor werkzaamheden zoals grondverzet of inkuilen van gras en mais beschikken we over een Volvo L60E wiellader.

 

Claas veldhakselaars

Bij H.S. AGRI Direct B.V. beschikken we over twee veldhakselaars van het merk Claas:

Claas Jaguar 870

Claas Jaguar 940

Case Puma CVX 230

De Puma CVX heeft zich ruimschoots bewezen als de belichaming van eersteklas kwaliteit. De Puma CVX is gebouwd in Oostenrijk en uitgerust met een beproefde CVX continu variabele transmissie en de nieuwste FPT-motortechnologie, en houdt de standaarden die door zijn voorgangers zijn gezet, hoog.

Case IH voert al de toon aan in continu variabele transmissies sinds de allereerste ontwikkeling voor gebruik op tractoren, en doet dat nu nog steeds met productontwikkelingen waarmee we op het gebied van het allerbeste in brandstofefficiënte vermogensoverdracht aan de top blijven. Dankzij een intuïtief bedieningssysteem zijn Puma CVX-modellen even gebruiksvriendelijk als zuinig; je kunt erop springen en wegrijden, waardoor ze ideaal zijn voor alle soorten bestuurders, van seizoensarbeiders tot fulltime bestuurders.

Vervaet Hydrotrikes

H.S. AGRI beschikt over twee Vervaet Hydrotrike waarmee zowel bouwland als grasland bemest kunnen worden.

Betrouwbaarheid is waar het om draait als er in korte tijd veel werk verzet moet worden. Iets dat bij uitstek van toepassing is voor mestaanwending. Vervaet biedt u die betrouwbaarheid al sinds 1990, het geboortejaar van de Hydro Trike. De Hydro Trike onderscheidt zich door zijn eenvoud en innovatieve technologie en is bovendien door zijn lage onderhoudskosten en hoge restwaarde een rendabele investering. Het voertuig is universeel inzetbaar voor het uitrijden van onder meer drijfmest, digestaat, compost, vaste mest en kalk.

 

 

Ploeger AR-4BX Aardappelsrooiers

H.S. AGRI B.V. beschikt over twee Ploeger AR-4BX aardapelrooimachines.

Deze zelfrijdende  bunkerrooier van Ploeger zijn ontworpen met het oog op de wensen van de klant: aardappelen oogsten zonder compromis.

Deze machines overschrijdt het totale zeefoppervlak: met het chassis aan de buitenzijde van de zeefmatten is de aardappelstroom vrij van obstakels, zonder vernauwing. Door de verscheidenheid aan mogelijke reinigingsmodules stelt het u in staat om een ​​oogstmachine samen te stellen die aan uw eisen voldoet. Dankzij de toonaangevende hoppercapaciteit kunt u de logistiek efficiënter organiseren. Lage transportsnelheden gecombineerd met de laagst mogelijke druppels en de unieke SOFTPOCKET-lift garanderen een zeer vriendelijke omgang met de aardappelen.

Een van deze machines kan worden aangepast met een high speed loofklapper en aparte mattenset zodat de machines kan worden gebruikt voor het oogsten van parijse wortelen.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function twentyseventeen_get_svg() in /home/vhosts/hsgroepbv.nl/httpdocs/wp-content/themes/hsagri/archive.php:48 Stack trace: #0 /home/vhosts/hsgroepbv.nl/httpdocs/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home/vhosts/hsgroepbv.nl/httpdocs/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/vhosts/hs...') #2 /home/vhosts/hsgroepbv.nl/httpdocs/index.php(17): require('/home/vhosts/hs...') #3 {main} thrown in /home/vhosts/hsgroepbv.nl/httpdocs/wp-content/themes/hsagri/archive.php on line 48