Bemesten met NIR-sensor

Niet meer bemesten op tonnen per ha, maar bemesten op exacte kg N-P-K per m2 met behulp van de NIR-sensor op onze Vervaet!

Onze nieuwe expert voor precisie landbouw Frank Kremer gaat hierin de kar trekken. Samen met Daniel Ray, onze ict-specialist, vormen zij het hart van onze nieuwe precisielandbouw-afdeling. Door de kennis die we hiermee in huis hebben gehaald kunnen we voor u mestkaarten, opbrengstkaarten en taakkaarten maken en verwerken.

Hallo, mijn naam is Frank Kremer, 23 jaar oud en woonachtig in Finsterwolde. Samen met mijn ouders heb ik een akkerbouwbedrijf waar ik mijn eerste ervaringen met precisielandbouw heb opgedaan. Tot voor kort was ik werkzaam bij een mechanisatie-bedrijf op de afdeling GPS.  Sinds januari 2018 ga ik mij inzetten bij H.S. AGRI als GPS en precisielandbouw deskundige.

Naast een kunstmest-strooier met dynamische sectieschakeling, beschikken we sinds kort ook over een Vervaet Hydro-trike met RTK-gps, NIR-sensor en  sectieafsluiting. Hiermee kunnen we precisie landbouw ook toepassen

bij het bemesten en u helpen met het verlagen van de kosten voor minerale meststoffen.

Enkele voordelen:

  • Precieze bemesting
  • Egale overbemesting mogelijk
  • Minder kunstmest
  • Goede documentatie (kaart met exacte NPK waardes per bemesting)
  • Juiste waardes (4000 metingen per seconde)
  • Maximaliseren van uw opbrengst

Onze rooimachines zijn uitgerust met gps en opbrengstmeters. Hierdoor kunnen we u na het rooien opbrengstkaarten aanleveren, zodat u precies kunt zien wat de opbrengst is binnen een perceel.

 Download de brochure: flyer-precisielandbouw-PDF